Okulumuzun Tarihçesi

10.01.2022 125

 Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bulunan ve Orta ve Ağır düzeyde Zihinsel Yetersizliği olan öğrencilere eğitim veren okulumuz Ankara ili Sincan İlçesi Fatih Mahallesi semtinde bulunmaktadır. "Anaokulu, Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü" adıyla 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında Fatih İlkokulunun bahçesinde bulunan prefabrik mütevazı bir binada hizmet vermeye başlamıştır.

 

      Daha sonra okul Ali AKTÜRK isimli hayırsever vatandaşımızın yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladığı Özel Tip Proje olan yeni binasına anlamlı bir şekilde 03 Aralık 2000 tarihinde törenle taşınmıştır.

 

     Bu yeni ve tam olarak öncelikle zihinsel daha sonra zihinsel yetersizliği yanı sıra fiziksel yetersizliği olan öğrencilerin de rahatlıkla kullanabilecekleri şekilde dizayn edilmiş okulun adı "Ali Aktürk Eğitim Uygulama Okulu ve İş eğitim Merkezi Müdürlüğü" olarak değiştirilmiştir. 2012 yapılan yönetmelik değişikliği ile okul 3 kademe olarak yapılandırılmış; Ali Aktürk Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1.Kademe/2.Kademe ve İş Uygulama Merkezi" adını almıştır. 2018 tarihli Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmelik değişikliği ile "Ali Aktürk Özel Eğitim Uygulama Okulu 1.Kademe/ 2.Kademe ve 3. Kademe" olarak hizmet vermektedir.

 

       Okulumuzda 1 Müdür, 3 Müdür Yardımcısı ve tüm kademelerde 52 Kadrolu ve 38 Ücretli Öğretmen ve 2 Hemşire görev yapmaktadır.

 

       Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Eğitimde Feda Edilecek Tek Bir Fert Yoktur" sözünü ilke olarak almış olduğumuz Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün gurur abidelerinden biri olarak Sincan'da yükselmektedir.